Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/04 13:41

koronias 3

Την Δ' Κυριακή των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος Χαλανδρίου πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού Αρχιμ. Χρυσόστομο Λεβογιάννη και Πρωτοπρ. Αντώνιο Πινακούλια.

Το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας έδωσε αφορμή στο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου και μάλιστα η φράση του πατέρα της περικοπής πρός τον Κύριο : "Διδάσκαλε ήνεγκα τον υιόν μου προς σε".

Θα ήταν ευχής έργο, είπε ο Σεβαςμιώτατος,αν κάθε γονεύς έλεγε προς τον Χριστό : Διδάσκαλε έφερα το παιδί μου σε Σένα.

Ίσως αυτό θα βοηθούσε αποφασιστικά στην σωστή και υγιή εξέλιξη των παιδιών μας και των νέων γενικώτερα,που πολλές φορές απογοητεύονται και παίρνουν λαθεμένους δρόμους. Αλήθεια τί τους απογοητεύει και πού οδηγούνται ;

α. Η ασυνέπεια των μεγαλυτέρων. Ασυνέπεια λόγων και έργων. Αυτήν την βλέπουν,
πολλές φορές, μέσα στο σπίτι, αλλά και πολύ συχνά στην κοινωνία. Όταν βλέπουν ανθρώπους με θέση και αξιώματα σε διαφόρους τομείς να μη είναι συνεπείς στην ζωή τους. Άλλα να λένε και να συμβουλεύουν και άλλα να πράττουν.

β. Η ανεργία. Αυτή είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νέους. Αυτή μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει κάποτε και σε συμπεριφορές παραβατικές.

γ. Σαν συνέπεια των ανωτέρω έρχεται και η νωχέλεια και ανευθυνότητα. Όταν νέοι ασκόπως σπαταλούν τον χρόνο τους.

Και ακόμη αποφεύγουν να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη.

δ. Η εξάρτησή τους από ουσίες,που οδηγούν κατ'ευθείαν στην διάλυση της προσωπικότητας και της υγείας και φθάνουν δυστυχώς μέχρι τον θάνατο.

Ποιά είναι η λύση ; Μας το λέει ο πατέρας της σημερινής περικοπής. Και εμείς δεν θα πάψουμε να πιστεύουμε και να κηρύττομε ότι μόνο,όταν ο νέος αποκτήσει και καλλιεργήσει μια σωστή και συνειδητή σχέση με τον Χριστό και την Εκκλησία,μπορεί να βαδίσει με επιτυχία στην ζωή τους.

Γιατί,όταν έχει έρεισμα πνευματικό, σε κάθε πρόκληση θα αντιδρά όπως ο Παγκαλλος Ιωσήφ λέγοντας : Πώς θα κάνω κάτι αντίθετο με το θέλημα του Θεού, που με βλέπει;

Βέβαια δεν θέλουμε νέους με περιδεή συνείδηση, φοβισμένους, αλλά φωτισμένους.

Ας βοηθήσουμε,λοιπόν, τα παιδιά και τους νέους να στραφούν προς τον Χριστό. Προς τις αιώνιες αξίες που είναι τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Αλλά να τους βοηθήσουμε οχι με λόγια,αλλά με παράδειγμα.

Όλα αρχίζουν από το σπίτι. Εκεί θα μπουν τα θεμέλια της προσωπικότητας των νέων, ώστε να αντέχουν στις προκλήσεις και τους πειρασμούς,που από παντού τους επιτίθενται. Και οι επιθέσεις σήμερα είναι ύπουλες και πολυποίκιλες.

Οι γονείς σήμερα φροντίζουν ώστε τα παιδιά τους να μάθουν γλώσσες, μουσική,χορό, αθλήματα κολύμβηση κ.λ.π. Όλα καλά και ωφέλιμα,αλλά,δυστυχώς, χωρίς Χριστό όλα μηδενίζονται πολλές φορές.

Ο Χριστος είναι η μονάδα (1) που θα δώσει αξία στα μηδενικά (000....).

Και Αυτήν την Μονάδα ας μη τους την στερούμε.

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 8

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

koronias 1

Εμφανίσεις: 234290
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: