Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/04 11:11

genimatas thespion 2

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Απριλίου στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Ναού π. Ιωακείμ Ιωακειμίδη.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και πλήθος πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην βαθύτερη γνώση του εαυτού μας και στα γνωστικά εργαλεία που μας χαρίζει η αγάπη του Θεού.

''Η ψευδής γνώση του εαυτού μας είναι η πιο σοβαρή ασθένεια της ανθρώπινης ύπαρξης. Και έρχεται η Αγία μας Εκκλησία να μας βοηθήσει, να μας δείξει το δρόμο για να οδηγηθούμε στην αληθινή και πραγματική γνώση του εαυτού μας. Διότι μέσα από την αληθινή γνώση του εαυτού μας μπορούμε πραγματικά να αντλήσουμε ουσιαστική ελπίδα για την ζωή'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συμεών.

''Ένα τέτοιο γνωστικό εργαλείο παράδοξο, όχι ευχάριστο, είναι και ο πόνος, είναι η ασθένεια. Μέσα από τον πόνο και την ασθένεια που βιώνει ο άνθρωπος μπορεί ξαφνικά να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να δει κανείς πραγματικά τον εαυτό του και να φτάσει σε μία αληθινή γνώση'' πρόσθεσε ο Επίσκοπος Θεσπιών.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος τόνισε: ''Ιδιαίτερα στον πόνο, στην ασθένεια και στην δοκιμασία μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η αληθινή γνώση είναι το να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να ζούμε μόνοι μας. Ότι γεννηθήκαμε και υπάρχουμε για να ζούμε σε κοινωνία με τον Θεό και τον άνθρωπο. Ήρθαμε στον κόσμο για να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Αυτή είναι η αληθινή γνώση''.

''Είναι δυνατόν να ξέρουμε ότι η ζωή μας βρίσκει το νόημά της και το πλήρωμά της στην αγάπη, και να μας ταράζουνε πράγματα ανώφελα και ανούσια; Είναι δυνατόν να έχουμε γνωρίσει μέσα από διαδικασίες λυτρωτικές, πόνου και δοκιμασίας και ουσιαστικά αμφισβήτησης, διότι ο πόνος είναι μία έντονη αισθητή αμφισβήτηση της αυτοθεοποιήσεώς μας. Δεν είναι δυνατόν μέσα από αυτή την διαδικασία πραγματικά να αρχίζει κανείς να αναθεωρεί για το τί είναι η ευτυχία; Πως μπορεί κανείς μέσα από τον πόνο και την ασθένεια να εξακολουθεί και να θεωρεί ότι η ευτυχία βρίσκεται στη δόξα, στα χρήματα, στην ομορφιά, στην εξωτερική αναγνώριση, στην κολακεία, στον έπαινο;'' υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο κ. Συμεών τόνισε ότι οι χώροι των νοσοκομείων είναι πραγματικά τα πιο σπουδαία σχολεία, τα πιο μεγάλα πανεπιστήμία, καθώς μέσα στους θαλάμους των νοσοκομείων όλοι βρισκόμαστε ίσοι ενώπιον της ίδιας της ύπαρξής μας, που αναμετράτε δοκιμαζόμενη από τον πόνο και την ασθένεια μπροστά στο φάσμα και τον φόβο του θανάτου.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ευχήθηκε στο ιατρικό προσωπικό, τους νοσηλευτές, στους ασθενείς και τις οικογένειές τους πραγματική υγεία, ενώ συνεχάρη τον π. Ιωακείμ για την διακονία του και του ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει παρηγοριά πραγματική στην ζωή του.

Τέλος ο Εφημέριος του Ναού π. Ιωακείμ ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του και τις ευλογίες του, που όπως τόνισε χαρακτηριστικά «εδώ στο νοσοκομείο τις έχουμε πολύ ανάγκη».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Εμφανίσεις: 300200
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: