Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/03 11:53

parousiasi tomou 46

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία (Α.Ε.Α.) Βελλάς Ιωαννίνων πραγματοποίησε εκδήλωση την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, με την ευκαιρία της παρουσίασης του Η' τόμου της Επιστημονικής Επετηρίδας "ΒΕΛΛΑ", η οποία είναι αφιερωμένη τιμητικά στον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριο Ράιο, o οποίος διετέλεσε μέλος του εκτάκτου διδακτικού προσωπικού και της Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α.

Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών στα Ιωάννινα, άνοιξε με χαιρετισμό η Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Α.Ε.Α. Βελλάς κα Μαρία Ράπτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ακαδημίας παρουσίασε το πρόσωπο του τιμώμενου προσώπου Δημητρίου Ράιου.

Ακολούθως έγινε η παρουσίαση των άρθρων του Η' τόμου της Επιστημονικής Επετηρίδας "ΒΕΛΛΑ" από τους κ.κ. Δημήτριο Γιαννούλη, Επίκουρο Καθηγητή Α.Ε.Α. Βελλάς, Ιωάννη Λιάκο, Επίκουρο Καθηγητή της Α.Ε.Α. Βελλάς, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ευάγγελο Καρακάση, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στη συνἐχεια ο κ. Δημήτριος Ράιος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες.

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία της Α.Ε.Α. Βελλάς, υπό την διεύθυνση των καθηγητών κ. Ιωάννη Λιάκου και κ. Χρήστου Μπαρτζόπουλου, που απέδωσε ύμνους και τραγούδια της Παναγίας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος απηύθυνε πατρικούς λόγους.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννινων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απόφοιτοι της Σχολής και πλήθος κόσμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 250271
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: