Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/03 19:01

Αυτή την εβδομάδα η «Ο.Α.» κυκλοφορεί με το βιβλίο του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», έναν αξεπέραστο ύμνο στο έπος του Μεσολογγίου, και μαζί ένα ακόμα βιβλίο από τη χριστιανική βιβλιοθήκη.

Βασικό θέμα της εφημερίδας τα «ιερά» μαθήματα Ιστορίας που πραγματοποιούν ναοί στην Αθήνα και προσελκύουν το ενδιαφέρον δεκάδων πιστών ηλικίας 18 έως 70 ετών!

Πόλος έλξης οι εξελίξεις στο Μακεδονικό.

Σεμινάρια και στον Αγ. Γεώργιο στο Κερατσίνι, δίπλα στο εκκλησάκι όπου προσευχήθηκε ο Καραϊσκάκης λίγο προτού πεθάνει!

Αρωγός της προσπάθειας ο συνεργάτης της «Ο.Α», Πολιτικός Επιστήμων, Κωνσταντίνος Χολέβας.

Διαβάστε επίσης για τις τρεις προκλήσεις που «δεν βλέπει» η Ιεραρχία.

Η μείωση των οργανικών θέσεων των κληρικών, το κτηματολόγιο και ο ρόλος της Εκκλησίας του μέλλοντος, στα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν τη συνεδρίαση των Μητροπολιτών 19-21 Μαρτίου.

Τη μεταφορά των οστών της Κυρά-Βασιλικής στον αγιασμένο τόπο της, στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας, ζητούν Σύλλογοι και πιστοί. Πώς η τελευταία σύζυγος του Αλή Πασά που δεν δέχτηκε ποτέ να ασπαστεί το Ισλάμ, είχε μετατρέψει δωμάτιο του χαρεμιού σε παρεκκλήσι.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε ακόμα:

* Μαθητές είδαν την Ιστορία με άλλο μάτι και με τη βοήθεια της φιλολόγου τους, έγραψαν μυθιστόρημα για την Αλωση της Πόλης. «Κατανοήσαμε και αγαπήσαμε την Ιστορία» λένε

* Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Στέγης, Ερευνας και Πολιτισμού των Μικρασιατών στα Χανιά

* Θεμελιώνεται νέα κοινωνική δομή της Εκκλησίας στο Ναύπλιο για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων.

* Ο π. Χρυσόστομος Χρυσόστομος γράφει για το μίσος του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

Αρθρογραφούν οι: π. Ανανίας Κουστένης, π. Γεώργιος Μεταλληνός, π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, π. Ανδρέας Κονάνος, Κωνσταντίνος Χολέβας, Λάμπρος Σκόντζος κ.ά.

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η «Ο.Α.» εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: [email protected] orthodoxialitheia.gr

 or alitheia 1

Εμφανίσεις: 250611
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: