Γράφτηκε από τον/την Εκ του Προξενείου. Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

proxenos beroias 1

Ο Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Ολεξάνδρ Βορόνιν επισκέφθηκε την  Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά  στη Βέροια, όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόξενος ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για τη διαδικασία ίδρυσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, καθώς και για την πραγματική εσωτερική εκκλησιαστική κατάσταση στη χώρα.

Συγκεκριμένα, τονίστηκε ότι το κράτος συμβάλλει στην τήρηση των απαιτήσεων του νόμου προκειμένου να διασφαλίσει τη μην παραβίαση των δικαιωμάτων όλων των πιστών στην Ουκρανία και να αποτρέψει πιθανές προκλήσεις ή βιαιότητες μεταξύ υποστηρικτών διαφορετικών ενοριών.

Επιπλέον, ο πρόξενος ενημέρωσε ότι σήμερα περίπου 500 ενορίες έχουν μεταφερθεί επισήμως στη δικαιοδοσία της νεοσυσταθείσας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Επισης, οι πλευρές συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ελλάδας σε θέματα διακοινοτικής εκκλησιαστικής συνεργασίας.

Ένα ξεχωριστό θέμα στο πλαίσιο αυτό ήταν το ζήτημα της αναγνώρισης από τις τοπικές εκκλησίες του Τόμου της Αυτοκεφαλίας, τον οποίο έλαβε στις 6 Ιανουαρίου του 2019 η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Αναμένεται ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο εγγύς μέλλον από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κατά τη συνάντηση της Συνόδου της.

Εμφανίσεις: 193403
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: