Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019

poliouxos naf 4

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Ναύπλιο τίμησε τον προστάτη του Άγιο Αναστάσιο παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019.

Ο Άγιος Αναστάσιος ήταν Χριστιανός Νεομάρτυρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έζησε στο Ναύπλιο όπου και μαρτύρησε για την Χριστιανική πίστη του, στις 1 Φεβρουαρίου του 1655.

Την ίδια ημερομηνία τιμάται κάθε χρόνο η μνήμη του, έπειτα από Βασιλικό Διάταγμα της 14 Νοεμβρίου 1935.

Προηγήθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό του Αγίου Αναστασίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Θεσσαλιωτιδος Τιμόθεου, Άρτης Καλλινίκου και Αργολίδος Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεία του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και άλλων επισήμων επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού, που βρίσκεται στην περιοχή Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, όπου ο Πρόεδρος ξεναγήθηκε στον Ναό και στο μουσείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά.

poliouxos naf 1

poliouxos naf 1

poliouxos naf 1

poliouxos naf 1

poliouxos naf 1

litania naf 1

litania naf 1

litania naf 1

litania naf 1

DSC 1544

DSC 1554

Εμφανίσεις: 253447
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: