Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

makarios kievo

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ο Μητροπολίτης Μακάριος της πρώην λεγόμενης ''Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας'', αρνήθηκε να δεχθεί τον τίτλο του επίτιμου δημότη της πόλεως του Λβιβ.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Μακάριο, η άρνησή του οφείλεται στο ότι οι τοπικές αρχές ήθελαν να δώσουν τον ίδιο τίτλο και στον επίτιμο ''Πατριάρχη'' Φιλάρετο.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Μακάριος κατηγόρησε τον επίτιμο "Πατριάρχη" Φιλάρετο ότι έδειξε ανυπακοή στην Κωνσταντινούπολη, σε αντίθεση με τον ίδιο που αποσύρθηκε από την υποψηφιότητα μετά από αίτημα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

"Ο Μητροπολίτης Μακάριος δεν παρέστη στην Κωνσταντινούπολη κατά την παράδοση του Τόμου, διότι ο επίτιμος Πατριάρχης Φιλάρετος δεν επιθυμεί να δεχθεί τον Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ως νόμιμο αναγνωρισμένο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτό το αποδεικνύει και η απροθυμία του να αποποιηθεί τον Πατριαρχικό τίτλο" - αναφέρει η Μητρόπολη.

Τέλος ο Μητροπολίτης Μακάριος ξεκαθαρίζει ότι αναγνωρίζει την απόφαση της Μητέρας Εκκλησίας, αλλά αρνείται την πρόταση του δημάρχου του Λβιβ, Αντρέι Σαντόβι, να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλεως.

Εμφανίσεις: 253579
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: