Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

pompbeo

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Δήλωση για την παράδοση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Μάικ Πομπέο.

Στην δήλωσή του ο κ. Μάικ Πομπέο αναφέρει ότι η ανακοίνωση της Αυτοκεφαλίας για μια ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, την 6η Ιανουαρίου, σηματοδοτεί ένα ιστορικό επίτευγμα καθώς η Ουκρανία επιδιώκει να καταγράψει το δικό της μέλλον.

''Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναλμβάνουν την ακλόνητη υποστήριξή τους για μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία'' τονίζει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

''Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν την ισχυρή υποστήριξή τους για τη θρησκευτική ελευθερία, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας των μελών θρησκευτικών ομάδων να κυβερνούν τη θρησκεία τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, χωρίς εξωτερική παρέμβαση'' προσθέτει ο κ. Πομπέο.

''Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Επιφανίου ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι ανοιχτή σε όλους τους ορθόδοξους πιστούς και ενθαρρύνει αξιωματούχους της κυβέρνησης και των Εκκλησιών να προωθήσουν την ανοχή και τον σεβασμό στην ελευθερία των μελών όλων των θρησκευτικών πεποιθήσεων να λατρεύουν όπως αυτοί το επιλέγουν'' υπογραμμίζει κλείνοντας ο κ. Μάικ Πομπέο.

Εμφανίσεις: 251875
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: