Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/12 02:11

enotiki sinodos

Του Αλέξανδρου Ντελόπουλου


Το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 η λεγόμενη ''Ενωτική Σύνοδος'' που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου, εξέλεξε έναν σχισματικό Μητροπολίτη σε Επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος την επόμενη ημέρα τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία, στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ ως Επικεφαλής της νέας Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος έκανε την εξής δήλωση: "Αυτός ο Ναός θα είναι ο Καθεδρικός της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας, και τον Ναό του Αγίου Βλαδιμήρου τον αφήνουμε στον πνευματικό μας πατέρα Πατριάρχη Φιλάρετο".

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν άκουσε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Επιφανίου; Έχει η Ορθοδοξία 10ο Πατριάρχη και δεν τον γνωρίζουμε;

Λίγο νωρίτερα στο κήρυγμά του, ο επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος, απευθυνόμενος προς τον κόσμο δήλωσε: "νικήσαμε και πλέον δεν θα είμαστε 3 Εκκλησίες αλλα μία, και αυτό θα εγκριθεί και από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας".

Επίσης για ακόμη μια φορά ο Φιλάρετος ανέφερε, πως η νέα Εκκλησία θα πρέπει να αναγνωριστεί ως Πατριαρχείο.

Άξιζει να σημειωθεί οτι ο Φιλάρετος το Σάββατο, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, απειλώντας θεούς και δαίμονες για την εκλογή του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχή ανάγκασε δημόσια, έτερο υποψήφιο να αρνηθεί γραπτώς την συμμετοχή του, κάτι που έπαιξε καθοριστικό παράγοντα για την εκλογή του πνευματικού του τέκνου.

Ο Ποροσένκο και οι Έξαρχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν εκβιασμό, αφού ο Φιλάρετος αρνήθηκε να υπογράψει την κατάργηση του "Πατριαρχείου Κιέβου", που είχε ως αποτέλεσμα η "Ενωτική Σύνοδος" να καθυστερήσει τρεις ώρες.

Τα νομοσχέδια

Δύο νομοσχέδια σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr θα έρθουν προς ψήφιση στις 20 Δεκεμβρίου, και τα οποία θα αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Εκκλησία.

Η Βερχόβνα Ράντα πρόκειται να φέρει νομοσχέδιο, το οποίο θα ακυρώνει το όνομα της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Επίσης θα φέρει προς συζήτηση και νομοσχέδιο, που θα αφορά την δικαιοδοσία σε ναούς και μοναστήρια.

Πάντως ο νέος Επικεφαλής της λεγόμενης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάσχεσης δια της πιέσεως Ιερών Ναών της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες τον πνευματικό πατέρα της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Φιλάρετο, να εισέρχεται στο Ναό την επόμενη ημέρα από την "Ενωτική Σύνοδο" φορώντας κανονικά το κουκούλι του Πατριάρχη!

filaretos1

filaretos1

filaretos1

Εμφανίσεις: 303033
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: