Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

mathites girokomio 3

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Μια πολύ συγκινητική πράξη έκαναν οι μαθητές της Γ' Λυκείου της Λεοντείου Σχολής Αθηνών, δείχνοντας με τον πιο έκδηλο τρόπο ότι πάνω απ' όλα είναι μαθητές του Χριστού.

Έφυγε από τη ζωή συμμαθητής τους και αποφάσισαν στη μνήμη του να συγκεντρώσουν χρήματα και να τα προσφέρουν στο Γηροκομείο "Ζωσιμάδες" της Μητρόπολης Ιωαννίνων, προκειμένου να συμβάλλουν, έστω και ελάχιστα, στη στήριξη των παππούδων και των γιαγιάδων, θεωρώντας ότι αυτοί είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής όλων μας.

Κατανόησαν ότι η φιλοξενία των απομάχων στο "σπίτι" της Εκκλησίας, είναι τόνωση ψυχής, αλλά και ανακούφιση, γι' αυτό και σκέφτηκαν να συνδράμουν στην απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, την οποία επαίνεσε η Μητρόπολη Ιωαννίνων, κατά την επίσκεψη σ' αυτή αντιπροσωπείας μαθητών και καθηγητών τους. Απουσιάζοντος του Μητροπολίτη Μαξίμου, τους δέχθηκε, εκ μέρους του, θερμά και οικεία, ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης π. Θωμάς Ανδρέου.

Και τους μετέφερε τόσο το θαυμασμό του κ. Μαξίμου όσο και το δικό τους για την ενέργειά τους. Και δικαιολογημένα, αφού είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι μαθητές αισθάνονται την αξία, που έχουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας ως άτομα, ως πρόσωπα, ως προσωπικότητες.

Τα παιδιά απέδειξαν ότι είναι ευαίσθητα και δεν επιτρέπουν το μαστίγωμα της ψυχής τους, που γίνεται στις ημέρες μας, με διάφορους τρόπους.

Δεν δέχονται να παίζουν το ρόλο του κομπάρσου στο θέατρο της ζωής, αλλά, μη λυγίζοντας στην πίστη, αναλαμβάνουν δημιουργικούς ρόλους και συμπεριφέρονται με αγάπη.

Απομακρύνουν από τα μάτια της καρδιάς τους ότι είναι εφήμερο, ψεύτικο. Και θαμπώνονται από την ομορφιά της ανοδικής πορείας προς την αρετή.

Επειδή τα παιδιά, που σκέφτηκαν τους ηλικιωμένους σε μια γωνιά της Ελλάδας, δεν θέλουν να γίνουν σαν ένας από τους πολλούς, αλλά επιθυμούν να έχουν αληθινό χαρακτήρα, να ευδοκιμήσουν στην κοινωνία και να πετύχουν στη ζωή, πράττουν ωφέλιμα πράγματα και κοντράρουν τον κόσμο της αδιαφορίας, τον κόσμο της κατάρριψης κάθε αρχής και ιδανικού, τον κόσμο της μοναξιάς, τον κόσμο της αφιλίας, τον κόσμο της ανθρώπινης εξαθλίωσης, τον κόσμο της σκληρότητας, τον κόσμο της ταχύτητας, τον κόσμο του ατομοκεντρισμού.

mathites girokomio 1

mathites girokomio 1

Εμφανίσεις: 190195
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: