Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

metaptixiakoi 4

Ο Μεταπτυχιακός Φοιτητικός Θεολογικός Σύνδεσμος (Μ.Φ.Θ.Σ.) διοργάνωσε το 21ο συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών Θεολογίας από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ρουφ, με θέμα: «Η συνάντηση Ελληνισμού και Χριστιανισμού.

Η διαχρονική σχέση, οι συνέπειες και ο απόηχος της συνάντησης από την ύστερη αρχαιότητα ως τις μέρες μας», το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Έλαβαν μέρος με εισηγήσεις 27 μεταπτυχιακοί φοιτητές από τις Θεολογικές Σχολές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τις εργασίες του συνεδρίου εμπλούτισαν οι ανακοινώσεις καθηγητών και διδακτόρων από τα Τμήματα Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας.

Τέλος, το συνέδριο τίμησαν με τις ομιλίες τους καθηγητές από το Τμήμα Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο της Angers (Γαλλία), το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Târgoviste (Ρουμανία) και την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Μέσω αυτού του θεσμού δίνεται η δυνατότητα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Αθηνών να παρουσιάσουν το έργο τους στην επιστημονική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό, αναδεικνύοντας την δυναμική, τις προθέσεις και τους προβληματισμούς τους.

Στόχος του Μεταπτυχιακού Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου παραμένει το άνοιγμα της Θεολογίας προς την κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα της χώρας, με βάση την επιστημονική ακεραιότητα, το κριτικό και συνθετικό πνεύμα και τον διάλογο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Φ.Θ.Σ. ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του συνεδρίου. Ειδικότερα, ευχαριστούμε την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής, το Τμήμα Θεολογίας, την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το προσωπικό του Πολιτιστικού της Κέντρου, για την αμέριστη και ολόπλευρη αρωγή στο εγχείρημα.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής, τους εισηγητές και τους εκλεκτούς καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τον ιδιαίτερο τόνο που προσέδωσαν στο συνέδριο με τις ανακοινώσεις και τις παρεμβάσεις τους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κοινό που συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου, συμβάλλοντας δυναμικά στον διάλογο και στην ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.

metaptixiakoi 1

metaptixiakoi 1

metaptixiakoi 1

metaptixiakoi 1

Εμφανίσεις: 256306
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: