Γράφτηκε από τον/την Εκ του Συλλόγου Διδασκόντων. Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

apth

Ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ καταδικάζει με αγανάκτηση τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές από αγνώστους στο κτήριο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 6 Δεκεμβρίου και συμπαρίσταται ολοθύμως στους συναδέλφους της Θεολογικής που επλήγη τόσο βάναυσα.

Σε εποχές που γενικά η πανεπιστημιακή έρευνα αλλά και ειδικά η θεολογική επιστήμη καλείται να πράξει το έργο της με πελώριες αντικειμενικές δυσκολίες και, μεταξύ άλλων, και με δραματική υστέρηση σε πόρους, τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες καταλήγουν (από οποιαδήποτε κίνητρα κι αν προέρχονται) να πλήττουν αφ’ ενός το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, δηλαδή το δημοκρατικό δικαίωμα όλων (ανεξάρτητα από οικονομική κατάσταση) να έχουν πρόσβαση στην Ανώτατη Παιδεία, αλλά και αφ’ ετέρου την ελευθερία της γνώμης, της έρευνας και του ακαδημαϊκού (και θεολογικού) διαλόγου με προφανείς επιπτώσεις στην κοινωνία που ζούμε.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και πρόσωπα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Για το ΔΣ

Δημήτριος Ν. Μόσχος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος

Αθανάσιος Αντωνόπουλος Λέκτορας, Γραμματέας

Εμφανίσεις: 177750