Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018

koronias ag annis 4

Στον πανηγυρίζοντα Ιερού Ναό Αγίας Άννης Περιβολίων (Ταύρου) χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρ. Σπυρίδων Οικονομίδης και ο συνεφημέριός του Πρωτοπρ. Ιωάν. Ζιάγκος.

Εορτάζουμε σήμερα την Σύλληψη της Αγ. Αννης. Δηλ. την σύλληψη της Παναγίας από την Αγία Άννα.

Η Αγία Άννα έγινε η μητέρα της Μητέρας της ζωής, της Παναγίας, που γέννησε τον Χριστό, που είναι η Ζωή, τόνισε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος.

Θα μπορούσαμε να πούμε, λοιπόν, συνέχισε, ότι είναι η ημέρα της μητέρας. Και κάθε μητέρα μπορεί να παραδειγματισθεί από ορισμένα χαρακτηριστικά της Αγίας Άννης.

1. Η υπομονή. Η ατεκνία για τους Εβραίους ήταν όνειδος. Οι άτεκνοι θεωρούντο στερημένοι της ευλογίας του Θεού. Αυτόν τον ονειδισμό τον έφερε η Αγία Άννα με υπομονή χωρίς γογγισμό και χωρίς να δυσανασχετεί εναντίον του Θεού. Αλλά τί έκανε:

2. Προσευχή. Αυτό είναι το δεύτερο χαρακτηριστικό της Αγίας Άννης. Τα χρόνια περνούσαν, αλλά, εκείνη συνέχιζε να προσεύχεται ζητώντας από τον Θεό να σπάσει τα δεσμά της ατεκνίας της. Και ο Θεός απάντησε. Και πόσο "υπερεκπερισσού"!

3. Το παιδί που της χάρισε ο Θεός ή μάλλον, που τους χάρισε, για να περιλάβουμε και τον ευσεβή πατέρα τον Ιωακείμ, το ανέθρεψαν με ευλάβεια και με ευσέβεια. Έδωσαν στην μικρή Μαριάμ το παράδειγμα της δικής τους ζωής, ώστε και Εκείνη να ζεί ευαρεστώντας τον Θεό.

Αυτά τα τρία σημεία πρέπει να προσέξει κάθε μητέρα και οι γονείς γενικότερα.

Το πρώτο είναι η υπομονή. Η ανατροφή και η αγωγή των παιδιών θέλει μεγάλη υπομονή. Σήμερα μάλιστα που τα παιδιά αντιμετωπίζουν τόσες δυσκολίες και προβλήματα.

Το δεύτερο είναι με τον λόγο και με το παραδειγμά τους να τα συνδέουν με τον Χριστό και την Εκκλησία, για να τους δίνουν δυνάμεις να αντιμετωπίζουν τους πολυποίκιλους πειρασμούς.

Και το τρίτο: Να προσεύχονται για τα παιδιά τους, ώστε ο Θεός να συμπληρώνει ό,τι εκείνοι δεν μπορούν να κάνουν γι' αυτά. Και τότε ας μη απογοητεύονται.

Δεν θα χαθεί ο υιός τόσων δακρύων, είπε ο Άγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων στην Μόνικα, μητέρα του Αυγουστίνου, όταν εκείνη παραπονιόταν ότι παρά τις ενδακρεις προσευχές της, το παιδί της έμενε μακριά από τον Χριστό και την Εκκλησία. Και πράγματι ο γυιός της έγινε και πιστός και άγιος.

Προ της Απολύσεως έγινε αρτοκλασία και ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Άννης.

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

koronias ag annis 1

Εμφανίσεις: 201433
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: