Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018

koronias panteleimon 5

Κατά την εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Αννης πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Άννης Ταύρου (Περιβόλια).

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου έγινε ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν οι ιερείς του Ναού και άλλοι κληρικοί από άλλες ενορίες.

Απόψε, είπε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, που εορτάζουμε την Σύλληψη της Αγίας Άννης, που έγινε μητέρα της Μητέρας του Χριστού, ειναι ευκαιρία να πούμε λίγες σκέψεις για την μητρότητα.

Είναι μεγάλο δώρο του Θεού στην γυναίκα η μητρότητα. Γεννά την ζωη! Αλλά και προστατεύει και ανατρέφει το παιδί. Είναι της ζωής "γεννήτρα και τεχνήτρα", όπως λέει ο ποιητής.

Πολλές γυναίκες μπορούν να καυχώνται για πολλά. Επιστήμονες, καλλιτέχνιδες, πολιτικοί, επιχειρηματίες κ.ά. Όλα καλά. Αλλά πάνω από όλα είναι η μητρότητα.

Γιατί "το χέρι, που κινεί το λίκνο, κυβερνά τον κόσμο". Και πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα κρύβεται συνήθως μια μεγάλη μητέρα. Οπως οι μητέρες των μεγάλων Ιεραρχών της Εκκλησίας μας.

Η Ανθούσα του Ι. Χρυσοστόμου, που με θαυμασμό μιλούσε γι' αυτήν ο ειδωλολάτρης ρήτωρ Λιβάνιος, δάσκαλος του Χρυσοστόμου. Τί γυναίκες υπάρχουν στους Χριστιανούς! Έλεγε με θαυμασμό.

Ο Μ. Βασίλειος, όταν πέθανε η μητέρα του η Ευβούλη, έκλαιγε σαν μικρό παιδί και έλεγε ό,τι είμαι το χρωστάω στην μητέρα μου και στην γιαγιά μου την Μακρίνα. Η Ευβούλη έδωσε στην Εκκλησία τρείς Επισκόπους.

Τον Μ. Βασίλειο, τον Αγ. Γρηγόριο Νύσσης, τον Πέτρο Σελευκείας και δυο Μοναχούς την Μακρίνα και τον Ναυκράτιο, που μαζί με την αδελφή του Θοσέβεια συντηρούσαν ίδρυμα για απροστάτευτους γέροντες και παιδιά.

Και η Αγ. Νόννα ήταν η μητέρα του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου. Ας τιμάμε, λοιπόν τις μητέρες και ας τις φροντίζουμε, όταν έχουν την ανάγκη μας. Γιατί μια μητέρα μπορεί να μεγαλώσει πολλά παιδιά.

Αλλά τα πολλά παιδιά δυστυχώς μερικές φορές, δεν μπορούν να φροντίσουν μια μητέρα, όταν γεράσει! Τιμή, λοιπόν στην μητρότητα και στην μητέρα. Αυτό ας πάρουμε απόψε ως μήνυμα από την μητέρα της Μητέρας του Χριστου, την Αγ. Αννα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού οι κυρίες της ενορίας παρέθεσαν τεϊον στους ιερείς και προσκυνητές.

koronias panteleimon 1

koronias panteleimon 1

koronias panteleimon 1

koronias panteleimon 1

koronias panteleimon 1

koronias panteleimon 1

koronias panteleimon 1

koronias panteleimon 1

koronias panteleimon 1

Εμφανίσεις: 203164
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: