Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018

pochaev poroshenko

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, απέστειλε ο Καθηγούμενος της Λαύρας του Ποτσάεφ, Μητροπολίτη Βλαδίμηρος.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr , ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος γνωρίζει προσωπικά τον Πρόεδρο καθώς και την οικογένειά του.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι «ζούμε σε μια χώρα όλοι μαζί. Όλοι είμαστε συμπατριώτες, και εσείς με εμάς, εσείς όμως είστε ο εγγυητής των δικαιωμάτων και της ελευθερία μας».

Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος της Λαύρας του Ποτσάεφ υπενθυμίζει στον Πρόεδρο την πρώην Ορθόδοξη πίστη του, καθώς και τις επισκέψεις του στην Λαύρα και τις πνευματικές συνομιλίες μαζί του.

«Θυμάμαι τις ωραίες συναντήσεις και συζητήσεις μας για τις αιώνιες αξίες, όταν εσείς και η σύζυγό σας εκκλησιαζόσασταν στη Λαύρα. Ενώ πολλές φόρες έμεινα έκπληκτος όταν μιλούσατε για το Ευαγγέλιο και τον λόγο του Θεού» - υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος.

Στη συνέχεια αναρωτιέται ο Σεβασμιώτατος: «Έχω μείνει έκπληκτος! Σας ρωτώ κ. Πρόεδρε, τι συνέβη; Γιατί αλλάξατε στάση απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και την Λαύρα μας;»

«Πάνω απ΄ όλα, είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί, που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τον νόμο του Χριστού στη ζωή μας, και να προετοιμαστούμε για την αιωνιότητα» - προσθέτει ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει ότι μετά από την αποτυχία της συναντήσεως του Προέδρου με τους Επισκόπους της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας (13 Νοεμβρίου), υπογραμμίζοντας ότι «η Αγία Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτσάεφ, βρέθηκε κάτω από την πίεση διαφόρων κρατικών οργανώσεων. Πείτε μου παρακαλώ ποιός τους έδωσε μια τέτοια εντολή;»

«Την δεκαετία του ’50 και το ‘60 η αδελφότητα της Λαύρα του Ποτσάεφ εκδιώχθηκε, μπήκε φυλακή, περιφρονήθηκε και συκοφαντήθηκε. Δήμευσαν τους Ιερούς Ναούς, την περιουσία της, καθώς και εδάφη της. Μας αποκαλούσαν «εθνικιστές» γιατί μιλούσαμε Ουκρανικά. Και τώρα μας λένε «Μοσχοβίτες» γιατί είμαστε Ορθόδοξοι και υπερασπιζόμαστε την Ορθόδοξη πίστη μας» - τονίζει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος.

Ο Σεβασμιώτατος στην συνέχεια της επιστολής τονίζει: «Να έχετε όμως υπόψη σας, ότι τα πάντα κ. Πρόεδρε, θα περάσουν και μια μέρα θα φτάσουμε στο τέλος της ζωής μας. Και δεν θα μπορούμε να διορθώσουμε τότε, τίποτα για την θέση μας στην αιωνιότητα, εάν εδώ κάνουμε λάθη και δεν διορθώνουμε την στάση μας προς την Αγία Εκκλησία μας».

Ακόμη ο Καθηγούμενος της Λαύρας του Ποτσάεφ ζητά από τον Πρόεδρο Ποροσένκο να δείξει κατανόηση προς τους πιστούς, με τους οποίους έχει ζήσει, καθώς και στοργή και σεβασμό προς τα Ιερά της Εκκλησίας.

Τέλος ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος παρακαλεί τον Πρόεδρο να επέμβει προσωπικά, για την Λαύρα του Ποτσάεφ, ώστε να σταματήσει η πίεση εκ μέρους των οργάνων του Κράτους και να βασιλεύσει η ειρήνη και η αγάπη».

Εμφανίσεις: 269848
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: