Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018

gavroglou

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Για τον επόμενο κύκλο συναντήσεων με την Εκκλησία σχετικά με την συμφωνία Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού μίλησε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRΑ.

Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε πως στο πλαίσιο της συμφωνίας γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, διασφάλισης των εργαζομένων στο χώρο της Εκκλησίας και νοικοκυρέματος των οικονομικών, τονίζοντας πως: ''απ' όλα τα παραπάνω προκύπτει κάποια δυνατότητα πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων για την στελέχωση νοσοκομείων και σχολείων''.

''Εξορθολογισμός σημαίνει με μικρά και προσεχτικά βήματα να ενισχύσεις τον διακριτό ρόλο και των δύο, γιατί και οι δύο θέλουν διακριτό ρόλο'' τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Σε άλλο σημείο ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των συναντήσεων, μετά από εξουσιοδότηση του Πρωθυπουργού, όπου μετά και την επιλογή της επιτροπής από την Ιεραρχία, θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων, αυτή τη φορά επί συγκεκριμένου κειμένου.

''Οι Ιερείς όταν μπήκαν στην Ενιαία Αρχή πληρωμών δεν κέρδισαν κανένα ιδιαίτερο προνόμιο, ήταν απλά λογιστικό το θέμα'', πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου, ενώ στην συνέχεια ερωτηθείς αν θα χάσουν κάποιο προνόμιο από την έξοδο από την Ενιαιά Αρχή Πληρωμών υπογράμμισε ότι: ''αν χάσουν δεν θα προχωρήσουμε στην νομοθέτηση''.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την συνέντευξη:

Εμφανίσεις: 217479
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: