Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/12 18:19

1533348590

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Το μοντέλο της Εκκλησίας της Κρήτης φαίνεται να έχει η νέα "Ενιαία Εκκλησία" της Ουκρανίας, οπου ο επικεφαλής θα είναι Μητροπολίτης και όχι Πατριάρχης, όπως είναι τώρα ο Φιλάρετος Ντενισένκο.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr φέρνει στην δημοσιότητα μια σελίδα από το προσχέδιο του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ουκρανίας, το οποίο εγκρίθηκε από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Καταστατικό Χάρτη αναφέρεται ρητά ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα έχει υπό τον έλεγχο τις Μονές - Σταυροπήγια, ενώ το Μύρο θα λαμβάνουν μόνο από την Κωνσταντινούπολη.

Επίσης η Ουκρανική Εκκλησία δεν θα μπορεί να προβεί σε καμία αγιοκατάταξη, αλλά θα υποβάλει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αίτηση που αυτό θα δίνει την τελική έγκριση.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, Πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλιέβιτς, σχολιάζοντας την απόφαση τόνισε ότι "είναι πολύ περιέργο ότι η ίδια Εκκλησία δεν έκανε τον Καταστατικό Χάρτη της. Όλες οι Εκκλησίες που είχαν προηγουμένως λάβει αυτοκεφαλία, συνέταξαν οι ίδιοι τα καταστατικά τους."

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη με τον νεοεκλεγμένο Επικεφαλής της νέας Τοπικής Εκκλησίας, και να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τέλος όπως έχει γίνει γνωστό στους εκκλησιαστικούς κύκλους της Ουκρανίας, η Ενωτική Σύνοδος εκτός απροόπτου θα συγκληθεί στις 15 Δεκεμβρίου, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

katastasiko

Εμφανίσεις: 303460
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: