Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

 silitourgo agia barbara 1

Αγία Βαρβάρα | Δήμητρα Παναγοπούλου


Πολυαρχιαρετική Θεία Λειτουργία τελέστηκε, σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, στο προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας, συνιεργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας.

Επίσης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την πρόσκληση του να προεξάρχει στην σημερινή Θεία λειτουργία, ενώ εξήρε το έργο της Αποστολικής Διακονίας στην οποία και είναι Διευθυντής.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Φαναρίου, αφού μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της πρόσκλησής του, προσφέροντας τμήμα των λειψάνων του Αγίου Παντελεήμονος.

Τους ύμνους στο δεξιό αναλόγιο απέδωσε Βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής "Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός" κ. Ηλία Ρεδιάδη-Τούμπα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα Παπακώστα, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ΝΔ κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρώην βουλευτής κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας κ. Γεώργιος Καπλάνης, Αντιδήμαρχοι και τοπικοί άρχοντες και η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς εικόνος και του Ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και του αγήματος της αεροπορίας με τη συνοδεία του Δημάρχου, μελών του Δημοτικού συμβουλίου, πλειάδας κληρικών, τοπικών αρχόντων και πλήθους πιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας θα ψάλλονται παρακλήσεις στην Αγία Βάρβαρα, ενώ το απόγευμα στις 17:00 θα τελεστεί η ακολουθία του μεθέορτου εσπερινού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301057
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: