Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

ereunes1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Σε μια άνευ προηγούμενου κατάσταση έχουν εισέλθει οι Μητροπόλεις της Κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στην περιοχή του Ζιτόμιρ, ξεκίνησαν οι έλεγχοι των Καθεδρικων Ναών, των Επαρχιακών Διοικήσεων και κατοικιών Ιερέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Οι πληροφορίες σχετικά με ελέγχους επιβεβαιώθηκαν από την Εθνική Αστυνομία, στην περιοχή του Ζιτόμιρ και την Υπηρεσία Ασφάλειας της Ουκρανίας.

Ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού της Μεταμορφώσεως της πόλης Οβρούτς π. Ανατόλιος Καπλιγιούκ, σε σχετικές δηλώσεις του ανέφερε: «Ήρθαν το πρωί και μας έδειξαν μια ακατανόητη δικαστική απόφαση! Μετά πήραν τα κλειδιά και εισήλθαν στην εκκλησία, όπου έψαχναν τα έντυπα όλη την ημέρα…»

«Έψαχναν παντού, συμπεριλαμβανομένου και του ιερού βήματος, βρίσκονταν στο υπόγειο, στο λεβητοστάσιο κλπ. Ελέγξανε τα πάντα. Έψαχναν όλη την ημέρα και δεν βρήκανε τίποτα» ανέφερε ο Εφημέριος π. Ανατόλιος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνδρες της Εθνικής Ασφάλειας, κατέσχεσαν μερικά περιοδικά για ιερείς, ημερολόγια, και λειτουργικά βιβλία.

Επίσης έτερος Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Ζιτομίρ, ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της αστυνομίας έψαχναν έντυπα το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να ανάψει θρησκευτική σύγκρουση.

Στο Καθεδρικό της Υψώσεως προέβησαν σε κατάσχεση υπολογιστή, δύο τηλεφώνων, σκληρών δίσκων και ενός σημειωματάριου.

ereunes3

ereunes3

Εμφανίσεις: 170254
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: