Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

gabroglou klirikoi

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και εκπροσώπους των κληρικών της Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου, όπου οι κληρικοί εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και τα πολλά ερωτήματά τους για την συμφωνία Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι με την συνάντηση αυτή τελειώνει ο πρώτος κύκλος συναντήσεων.

''Με όσα καταγράψαμε θα συνεχίσουμε στον εξορθολογισμό σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας και στην διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των κληρικών'' τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Να σημειωθεί ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν ομόφωνα ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος, όπου θα διαμορφωθεί ένα νέο κείμενο και θα συναντηθούν εκ νέου στις 21 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά τους οι κληρικοί επανέλαβαν την πάγια θέση τους, ότι δεν επιθυμούν να μην πληρώνονται από το δημόσιο, τονίζοντας ότι: ''Περιμένουμε το νέο κείμενο που θα διαμορθωθεί και την επόμενη συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας''.

Εμφανίσεις: 180987
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: