Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018

keso theatro 4

Για τη Romfea.gr | Δήμητρια Παναγοπούλου


Δεκάδες παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, ανταποκρίθηκαν, σήμερα Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, εν όψη Χριστουγέννων, στη πρόσκληση του ΚΕΣΟ της ΙΑΑ, να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Αττικούλης πανηγυρίζει: Ρόδα είναι και γυρίζει».

Ένα βιωματικό, διαδραστικό έργο με πολλαπλά μηνύματα, προσφορά προς το ΚΕΣΟ του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» της σκηνοθέτου και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του θεάτρου της «Ελεύθερης Έκφρασης», κας Μαίρης Ιγγλέση.

Τα κείμενα έχει γράψει η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και ηθοποιός Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη (η οποία έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καινοτομίας για την προσέγγιση των παιδιών, στην κυκλοφοριακή ασφάλεια – Βρυξέλλες 2015).

Στόχος του έργου είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και η ευαισθητοποίηση των αυριανών οδηγών αλλά και η ενδυνάμωση του ψυχισμού και της αυτοπεποίθησης των παιδιών και εντάσσεται εκ μέρους του ΚΕΣΟ, στο πλαίσιο του Προγράμματος παιδικής προστασίας «Παι.δ.ε.ς 100 +», που υλοποιεί αυτή την περίοδο το ΚΕΣΟ.

Με πολύ γέλιο, δράση, χιούμορ και παιχνίδια, μουσική και πολύ χορό τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν, έμαθαν πώς να συμπεριφέρονται σωστά ως μελλοντικοί οδηγοί και ως πεζοί, δίνοντας το καλό παράδειγμα και στους μεγάλους.

Διαδραστικά 100 θεατές μικροί και μεγάλο όλοι μαζί, δημιούργησαν την καλύτερη «Ανωτάτη Τροχονομιακή Σχολή».

Στο τέλος, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη μετέφερε, προς όλους, τις ευχές για καλό μήνα & Καλά Χριστούγεννα του Μακαριώταου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου και των μελών του ΔΣ του ΚΕΣΟ.

Ευχαρίστησε από καρδιάς την Διευθύντρια του θεάτρου & πρωταγωνίστρια κα Μαίρη Ιγγλέση, την συγγραφέα του έργου κα Ειρήνη Κουτσάφτη, τους υπόλοιπους ηθοποιούς, την κα Άννα Πετρίδη υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Αττικής οδού η οποία έχει συμβάλει στο να ανέβει, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο, τους μικρούς θεατές, τους γονείς, που έφεραν τα παιδιά τους να απολαύσουν την παράσταση και την υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΚΕΣΟ κας Πόπης Ζούλια, που μερίμνησε για την συγκέντρωσε των συμμετοχών στη παράσταση.

Η αυλαία έπεσε με όλα τα παιδιά επί σκηνής με χορό και τραγούδι από τον Αττικούλη και την απονομή τιμητικού διπλώματος της Τροχoνομικής σχολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕΣΟ με το θέατρο Ελεύθερη Έκφραση έχουν μια μακρόχρονη συνεργασία που χρονολογείται από το 2014-2015.

keso theatro 1

keso theatro 1

keso theatro 1

keso theatro 1

keso theatro 1

keso theatro 1

keso theatro 1

keso theatro 1

keso theatro 1

keso theatro 1

Εμφανίσεις: 179031
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: