Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

mnimosino tanagras 5

Φωτορεπορτάζ: Δημήτριος Πετρογιάννης


Συμπληρώνονται ήδη σαράντα ημέρες από την εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου, το Σαββάτο 17ης Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Χριστού τη οποία και ανήγειρε ο μακαριστός στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Αρχής γενομένης τελέσθηκε ο Όρθρος στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισάνιου και Σιατίστης κ. Παύλος καθώς και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Εν συνεχεία τελέστηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του, παρουσία πλήθους πιστών, ιερέων και πνευματικών του τέκνων, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη του, από πολλά μέρη της Βοιωτίας την Αθήνα και ιδιαίτερα από την Χαλκίδα στην οποία διατέλεσε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως επί πολλά συναπτά έτη.

Να αναφερθεί ότι συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Τον θείο λόγο κήρυξε Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα πλούσια χαρίσματα του μακαριστού και την αγάπη του για τον Χριστό μέχρι το τέλος της ζωής του.

Επίσης τον λόγο έλαβε και ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, καλωσορίζοντας του Αγίους αδελφούς, καθώς και όλους τους πιστούς, όπου η παρουσία τους αποτελεί μνημόσυνο αιώνιο του μακαριστού Επισκόπου ο όποιος υπήρξε άξιος εργάτης του αμπελώνος του Χριστού.

Ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου από τον Μητροπολίτη Θηβων, καθώς και μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους πιστούς.

mnimosino tanagras 1

mnimosino tanagras 1

mnimosino tanagras 1

mnimosino tanagras 1

mnimosino tanagras 1

mnimosino tanagras 1

mnimosino tanagras 1

Εμφανίσεις: 282336
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: