Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

fthiotidos 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την απόφαση της σημερινής έκτακτης Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχολίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδος.

«Ήταν μία από τις σπουδαιότερες Ιεραρχίες των τελευταίων ετών, διότι απεφάσισε επί θεμάτων πολύ σοβαρών. Πρώτον: επί της αξιοποιήσεως της εκκλησιαστικής περιουσίας. Δεύτερον: επί των θεμάτων που απασχολούν την εκκλησία και την πολιτεία, όχι μόνο τα περιουσιακά, αλλά και το ουδετερόθρησκο Κράτος, αλλαγή του συντάγματος κτλ. Τρίτον: για την μισθοδοσία του εφημεριακού κλήρου» - ανέφερε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τόνισε ότι «ακούστηκαν όλες οι απόψεις και το ευχάριστο είναι ότι η Ιεραρχία ομοφώνως αποφάσισε ότι δεν δέχεται καμία αλλαγή στο μισθολόγιο των κληρικών. Επομένως, οι κληρικοί μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς».

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικόλαος σχολίασε την αποχώρηση των δύο Μητροπολιτών (Μεσσηνίας – Καισαριανής) μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αυτό είναι και στον χαρακτήρα του καθενός, αλλά πέρασε απαρατήρητο. Το σύνολο των Ιεραρχών συμφώνησε, αλλά κατατέθηκαν απόψεις, και το αποτέλεσμα ήταν καλό. Βγήκε λευκός καπνός…και όλοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι».

Εμφανίσεις: 202473
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: