Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

gallias kiebo

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στο Κιέβο έφτασε σύμφωνα με πληροφορίες ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος θα προετοιμάσει την διεξαγωγή της "Ενοποιητικής Συνόδου".

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η "Ενοποιητική Σύνοδος" αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στην οποία θα προεδρεύσει ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Στην "Ενοποιητική Σύνοδο" θα συμμετάσχουν και οι Έξαρχοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία, οι οποίοι σύμφωνα με πηγές θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις συνεδριάσεις της Συνόδου δεν θα συμμετάσχουν οι δύο επικεφαλής Φιλάρετος Ντενισένκο και Μακάριος Μάλετιτς, ενώ την τελική έγκριση του εκλεγμένου Προκαθημένου θα την δώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Μητροπολίτης Βίνιτσα κ. Συμεών της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, σχολιάζοντας της επίσκεψη του Μητροπολίτη Γαλλίας, ανέφερε ότι "ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρέπει να δώσει μια σαφή κατεύθυνση σχετικά με την "Ενοποιητική Σύνοδος"

"Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρέπει να μας πει ξεκάθαρα τι πρέπει να κάνουμε! Νομίζω ότι θα υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις, προκειμένου να αποκλειστούν οι διαφορές μεταξύ των δύο Επικεφαλής (Φιλάρετος - Μακάριος) για το ποιός θα ηγηθεί της νέας Εκκλησίας" - δήλωσε ο Μητροπολίτης Βίνιτσα.

Επίσης ο Μητροπολίτης Συμεών πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να γίνει Επικεφαλής της νέας Εκκλησίας, καθώς και κάθε άλλος Επίσκοπος που θα συμμετέχει στην "Ενοποιητική Σύνοδο".

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Βίνιτσα κ. Συμεών, ήταν ο μοναδικός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ουκρανίας που δεν υπέγραψε την απόφαση της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 265653
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: