Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

porosenko finlandia

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Οι Ουκρανοί έχουν το δικαίωμα να δημιουργήσουν τη δική τους εκκλησία, όπως έκαναν οι Φιλανδοί πριν από 100 χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής της Φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Λεόντας.

Κατά την επίσκεψή του στη Φινλανδία, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Φιλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο Λέοντα.

Ο Πόροσενκο ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Λεόντα για την υποστήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φινλανδίας, που αφορά την δημιουργία μιας αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία.

"Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η εκκλησία σας, μας υποστηρίζει σε αυτή τη ιστορικά σημαντική για εμάς διαδικασία", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σημείωσε ότι «οι Ουκρανοί έχουν το δικαίωμα να δημιουργήσουν τη δική τους εκκλησία, όπως είχαν οι Φινλανδοί το δικαίωμα πριν από 100 χρόνια».

Τέλος ο Πρόεδρος και ο Αρχιεπίσκοπος Ελσίνκι και πάσης Φινλανδίας, συζήτησαν σχετικά για την απόκτηση του Τομού από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εμφανίσεις: 220122
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: