Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018

denisenko

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


"Το λεγόμενο "Πατριαρχείο Κιέβου" απευθύνει έκκληση στην Βουλή της Ουκρανίας με αίτημα να υιοθετήσει νόμο για μια ενιαία Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, καθώς και την αλλαγή του ονόματος της Κανονικής Εκκλησίας σε Ρωσική Εκκλησία εν Ουκρανία" δήλωσε ο Επικεφαλής του "Πατριαρχείου Κιέβου" Φιλάρετος στο Ράδιο Liberty.

"Στην Ουκρανία υπάρχει μια Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Ρωσική Εκκλησία κρύβεται κάτω από το όνομα Ουκρανική, διότι ουσιαστικά είναι Ρώσικη. Γι' αυτό ζητούμε από την Ουκρανική Βουλή να εγκρίνει σχετικό νόμο ότι στην Ουκρανία θα υπάρχει μια κανονική Εκκλησία και η δεύτερη να ονομάζεται Ρωσική εν Ουκρανία, αφού και οι λειτουργίες και τα μυστήρια είναι στην Ρωσική" - τόνισε ο Επικεφαλής Φιλαρέτος Ντενισένκο.

Επίσης ο Φιλάρετος Ντενισένκο ανέφερε ότι "όσοο απευθύνουν έκκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο των Επισκόπων, το οποίοι αποκλείει την παρουσία του Μητροπολίτη Ονουφρίου."

Εμφανίσεις: 236490
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: