Γράφτηκε από τον/την politischios.gr. Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

1

Του Παντελή Φύκαρη


Εκατοντάδες προσκυνητές από κάθε μέρος της Χίου αλλά και επισκέπτες του νησιού κατέκλεισαν το ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, προκειμένου να ασπαστούν την θαυματουργή εικόνα στον τόπο όπου μαρτύρησε το βλάστημα της Χίου.

Από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες πιστοί ξεκίνησαν από την πόλη της Χίου με σκοπό να διανύσουν τα 42 χιλιόμετρα και να βρεθούν στην άλλη άκρη του νησιού.

Η πρώτη μεγάλη στάση για τους περιπατητές είχε στηθεί έξω από τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Αιγαίου στο Αίπος, εκεί όπου ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, αφού ξεπροβόδησε «τα παιδιά του» που θέλησαν να μεταβούν περπατώντας στο Αγίασμα, προσέφερε χυμό και νερό στους διερχόμενους.

Η επόμενη στάση ήταν στον κόμβο των Διευχών όπου ο Ερυθρός Σταυρός και ο Γ. Καζάνας (Αθάνατος) προσέφεραν κρύα νερά, μπανάνες και γλυκά σνακ στους διερχόμενους.

Χαρακτηριστικό του πλήθους των πιστών ήταν το γεγονός ότι ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα η ουρά των προσκυνητών εκτίνονταν από το προαύλιο μέχρι και την είσοδο του Ιερού Ναού.

Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά να ανάψουν ένα κερί και να ασπαστούν την εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας, παρακαλώντας για τη μεσιτεία της.

Εξαιρετική από κάθε άποψη υπήρξε και η παρουσία της Α.Δ. Χίου αλλά ειδικότερα του Α.Τ. Καρδαμύλων που διευθέτησε την διέλευση των οχημάτων χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα παρά το πλήθος των αυτοκινήτων ενώ την προστασία των δασών ανέλαβε η ομάδα "Όμικρον".

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

 

Εμφανίσεις: 300985
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: