Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

thavmakou 13

Για την Romfea.gr | Αναστάσιος Βόπης


Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια τελέστηκε την Κυριακή μετά τα Φώτα, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πολιούχου της Πόλεως των Αθηνών.

Της Θείας Λειτουργίας,​ προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, συμπαραστατούμενος από τον αδελφό της Ιεράς Μόνης Ασωμάτων Ταξιαρχών Πετράκη Αρχιμ. Θεολόγο Αμπόνη, τον προϊστάμενο του Ναού π. Καχρίλα Παναγιώτη και τον εφημέριο του Ναού π. Δαρζέντα Θεοφάνη.

Τους ψαλμούς της Κυριακής, απέδωσε θαυμάσια η πολυμελής βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Δεμελή.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού αναφέρθηκε στην μετάνοια και την υπακοή του ανθρώπου, ώστε να μπορέσει να κερδίσει την βασιλεία των ουρανών και μεταξύ άλλων ανέφερε: "Το Ευαγγέλιο σήμερα μας λέγει «Μετανοείτε». Αλλάξετε διάθεση, αλλάξετε σκέψη, αλλάξετε νοοτροπία. Μην βασίζεστε στην δύναμη της λογικής, μην βασίζεστε στα χρήματά σας, στην δόξα σας, στην δύναμη την εξουσιαστική και στην δύναμη της επιστήμη σας. Όλα αυτά κατορθώνονται. Εάν όμως έχουν το πνεύμα του Θεού, είναι αποτέλεσμα δημιουργίας και είναι αποτέλεσμα αγαθό, το οποίο αποδεικνύει την δύναμη του ανθρώπου ".

Συνεχίζοντας ο Θεοφιλέστατος τόνισε: "Συνεχώς η Εκκλησία, μας υπενθυμίζει ότι μέσα σε αυτό το σχήμα της υπακοής προς τον δημιουργό, προς τον Θεό μας, μπορούμε και εμείς να ανέβουμε, να συνανέβουμε μαζί με τον Ιησού Χριστό και εκεί που πηρέ την ανθρώπινη φύση και την ανέβασε πλέον εις τον θρόνο και ευρίσκεται δεξιά του Θεού και Πατρός, είναι ο πρώτος, για να ακολουθήσουμε όλοι εμείς, μια αλυσίδα πιστών ανθρώπων, που εμπιστεύονται τον λόγο και το θέλημα του Θεού και ζουν όπως θέλει εκείνος".

Κλείνοντας τον λόγο του ο κ. Ιάκωβος σημείωσε: "Μετάνοια δεν σημαίνει απλώς ότι έκανα ένα λάθος, έκανα μια αμαρτία, την λέω και την ξαναλέω στον ιερέα και ύστερα είμαι έτοιμος να κοινωνήσω. Μετάνοια είναι μια υπαρξιακή μετατόπιση, ένας σεισμός πνευματικός, που πρέπει να συντονίσει και να συγκλονίσει το είναι μας, να βγάλει την σκέψη την δική μας και να μπει μέσα ο Θεός. Γιατί όταν σκεφτόμαστε έτσι τότε ετοιμάζουμε τόπο για το θεό στην ψυχή μας ".

thavmakou 1

thavmakou 1

thavmakou 1

thavmakou 1

thavmakou 1

thavmakou 1

thavmakou 1

thavmakou 1

thavmakou 1

thavmakou 1

thavmakou 1

thavmakou 1

Εμφανίσεις: 301075
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: