Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/01 14:15

basiliki-2

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Στα 14 εκατομμύρια ανέρχεται το ποσό της αποκατάστασης της Βασιλικής της Γεννήσεως του Χριστού στη Βηθλεέμ, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιταλικής εταιρείας για την αποκατάσταση "Πιασεντι".

Να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα της αποκατάστασης ξεκίνησε το 2013 και χρηματοδοτείται από εισφορές διαφόρων χωρών, και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, όταν η Βηθλεέμ θα κηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα του αραβικού κόσμου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή κ. Πιατσέντι, οι ειδικοί βρίσκονται περίπου στο 60% του έργου της αποκαταστάσεως, τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή χρειάζονται 5 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκαλύφθηκε ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό αγγέλου κάτω από γύψο στη Βασιλική της Γεννήσεως, όταν μια νεαρή τεχνικός που εργάζονταν στην αποκατάσταση πέρασε μια θερμογραφική κάμερα πάνω από τους τοίχους.

Το ψηφιδωτό ανακάλυψαν οι Ιταλοί που ανέλαβαν την αποκατάσταση του ναού, και πρόκειται για το έβδομο ψηφιδωτό αγγέλου, που αποκαλύφθηκε στον ναό.

Η Βασιλική της Γεννήσεως είναι μια εκκλησία ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής μορφολογίας.

Κτίστηκε κατά τη βασιλεία του Μεγάλου Κωνσταντίνου στο Σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ, περί το 330μΧ.

Το Σπήλαιο αποτελεί ιερό τόπο προσκυνήματος ήδη από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, μέχρι σήμερα.

Vasiliki333

Vasiliki spilaio

spilaio1

Εμφανίσεις: 303828
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: