Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/01 20:02

kithira-11

Πηγή: Romfea.gr


Με άσχημες καιρικές συνθήκες εορτάστηκε η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στα Κύθηρα.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και παρέστη ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος με μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυθήρων κ. Δημήτρης Καλλίγερος, οι Αρχές και πολλοί πιστοί.

Κατά την ώρα του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου για τα Θεοφάνεια και στη συνέχεια τελέσθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Λιμένα Καψαλίου.

Ο Σεβασμιώτατος προέστη σε άλλες 3 καταδύσεις σε άλλους παραλιακούς οικισμούς των Κυθήρων, όπως είθισται.

Τα Άγια Θεοφάνεια εορτάστηκαν και στα απομονωμένα Αντικύθηρα των 20 μονίμων κατοίκων, όπου τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμένα της νήσου από τον Αρχιμανδρίτη Πέτρο Κασιμάτη, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Θεοδώρου Κυθήρων, που έφθασε στο νησί με το ελικόπτερο του κ. Σαραντόπουλου (εκ Σπετσών) που τους τελευταίους μήνες "επιστρατεύεται" συχνά για την εξυπηρέτηση του ακριτικού νησιού.

Φωτογραφίες: Photo Cerigo - Βαλέριος Καλοκαιρινός/Ρενάτα Πανταζίδου

kithira-1

kithira-2

kithira-4

kithira-5

kithira-6

kithira-7

kithira-8

kithira-9

kithira-10

kithira-12

kithira-13

kithira-14

kithira-15

kithira-16

kithira-17

kithira-18

Εμφανίσεις: 302805
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: