Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/01 17:05

limen

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και με κάθε Εκκλησιαστική τάξη παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο Μέγας Αγιασμός καθώς και η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Τήνου.

Μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στην κατά το έθος ευπρεπισμένη μαρμάρινη φυάλη στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας, λιτανευτική πομπή με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου Τήνου, του Επάρχου Τήνου, του Αντιπροέδρου και μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Λιμενάρχη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, του χορού των Ιεροψαλτών και του πιστού λαού της Τήνου, κατευθύνθηκε προς την κατάλληλα ευπρεπισμένη εξέδρα στο λιμάνι όπου και τελέσθηκε η καθιερωμένη τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Ο κολυμβητής που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό έλαβε ως ευλογία, χρυσό επιστήθιο Σταυρό προσφορά του Ιερού Ιδρύματος. Όλοι οι συμμετέχοντες κολυμβητές έλαβαν ως ευλογία αργυρό επιστήθιο Σταυρό προσφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β’.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου, και ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, τους Κληρικούς των Ιερών Ναών της πόλεως και των χωρίων του νησιού, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, τον Λιμενάρχη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου, το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος, τους Ιεροψάλτες και τους Ιερόπαιδες, τον Αρχιμουσικό και τα μέλη της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου, τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς με τα σκάφη τους, την Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Τήνου για την αποστολή του ασθενοφόρου, τον επιστάτη και τους υπαλλήλους του Ιερού Ιδρύματος, την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τήνου και του Λιμενικού Ταμείου Τήνου και όλους όσους συνήργησαν για την διεξαγωγή της λαμπρής εορτής των Θεοφανείων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Πλοιοκτήτες και την Ναυτιλιακή Εταιρεία GOLDEN STAR FERRIES και στον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του ΕΓ/ΟΓ SUPERFERRY για την απόδοση τιμών.
Τον συντονισμό και την οργάνωση στον λιμένα της Τήνου είχε ο Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Φωτογραφίες και Βίντεο: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 301878
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: