Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/01 11:42

tsipras1642

Στην Ιερά Μητρόπολη της Αλεξανδρουπόλεως, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρακολούθησε την δοξολογία των Θεοφανείων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος χαιρέτησε τον πρωθυπουργό λέγοντας:

«Σας υποδεχόμαστε με χαρά, και το πρόσωπο και τον θεσμό. Αισθανόμαστε τον ερχομό σας, ως μια δυναμική παρουσία που μας λέει να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή και τα καλύτερα θα έρθουν».

Άξιζει πάντως να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως τον Νοέμβριο, είχε άλλη άποψη για τον ερχομό του Πρωθυπουργού στην Θράκη.

Ο κ. Άνθιμος τότε φανερά ενοχλημένος μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο έλεγε: «Με ξάφνιασε ο ερχομός του πρωθυπουργού της χώρας σε μια περιοχή όπως είναι η Θράκη και δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για την παρουσία του εδώ σε μία περιοχή που αμφισβητείται από την γειτονική χώρα. Σε αυτή την συγκυρία έρχεται ο πρωθυπουργός για τον οποίο μαθαίνω ανεπισήμως και εξωδίκως ότι θα πάει στο λιμάνι και δεν θα συναντήσει κανέναν από εμάς αν και του ζητήσαμε μία επικοινωνία για θέματα γενικότερα της περιοχής μας, ακόμη και να του εκφράσουμε την αγωνία μας για τα όσα λέγονται από την γειτονική χώρα. Και αυτό γιατί βλέπουμε πολύ χλιαρή την απάντηση της πατρίδας μας».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε τότε και στις επιλογές του κ. Τσίπρα να επισκεφθεί μόνο τα μειονοτικά σχολεία λέγοντας: "«Εν τω μεταξύ, απ’ όσο πληροφορούμε δεν θα συναντήσει κανέναν. Ούτε τον Δήμαρχο, ούτε τον Περιφερειάρχη, τον Μητροπολίτη που του ζητήσαμε και συνάντηση. Απλώς διέρχεται και θα πάει σε μειονοτικά σχολεία κοροϊδεύοντάς την για ακόμη μία φορά. Δεν με αναπαύει αυτή η τακτική, η οποία είναι παλαιότερη, ήταν πολιτικάντικη και κομματική και ξέρουμε ότι δεν απέδωσε."

Εμφανίσεις: 302542
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: