Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/01 14:00

epeteios-theoupoleos-10

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων την Κυριακή της Πρωτοχρονιάς, ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, στην Νέα Μηχανιώνα.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Θεουπόλεως αναφερόμενος στον χρόνο μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Δεν πρέπει να ξεχνάμε την παροδικότητα μας, η οποία ούτε ελάττωμα της φύσης είναι, ούτε οφείλεται στην αστοργία του Θεού, αλλά είναι σε τελική ανάλυση ευεργεσία, γιατί αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος ως διερχόμενος, έχει προορισμό και τέλος αλλά και την δυνατότητα να αναθεωρεί, να διορθώνει πράξεις και αποφάσεις του.''

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην κοινή διαπίστωση ότι σήμερα η γη στενάζει σαν μελλοθάνατη και παρά τους είκοσι αιώνες που πέρασαν από τον ερχομό του Θεανθρώπου, οι άνθρωποι ζουν σαν τη προ Χριστού εποχή.

''Οι άνθρωποι παρακολουθούν, ανήμποροι να αντιδράσουν και κανείς δεν γνωρίζει τι θα μας φέρει το αύριο. Ο φόβος, η αγωνία, το άγχος, η απαισιοδοξία και η κατάθλιψη κυριαρχούν, γιατί όλα τα αντιμετωπίζει ο άνθρωπος χωρίς καμία αναφορά στον Θεό. Έτσι, στηριζόμενος μόνο στις δικές του δυνάμεις, προχωρά από το κακό στο χειρότερο, λησμονόντας το του Κυρίου "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν". Αγνοεί τον αόρατο Κυβερνήτη του παντός τον Παντοκράτορα Κύριο που κατά τον Ιερό Χρυσόστομο είναι "ο ηνιοχείν τα πάντα δυνάμενος".

Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι ο Θεός για χάρη των ολίγων, θα σώσει τους πολλούς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις ευχές των ιερέων του Ναού και του Εκκλησιάσματος δια την επέτειο των 47 ετών από της εκλογής και χειροτονίας του εις Επίσκοπον.

epeteios-theoupoleos-1

epeteios-theoupoleos-2

epeteios-theoupoleos-3

epeteios-theoupoleos-4

epeteios-theoupoleos-5

epeteios-theoupoleos-6

epeteios-theoupoleos-7

epeteios-theoupoleos-8

epeteios-theoupoleos-9

Εμφανίσεις: 301883
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: