Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/05 16:47

gerontas 34 1

Μια ιδιαίτερη ημέρα είναι σήμερα για την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, η οποία συμπλήρωσε 31 χρόνια από την ημέρα της Κοινοβιοποιήσης και την ενθρόνισης του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ.

Σήμερα, 16 Μαϊου 2021 Κυριακή των Μυροφόρων μετά το πέρας της αγρυπνάς και πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, αναπέμφθηκε δέηση στην οποία προεξήρχε ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός.

Το 1987 κατόπιν προσκλήσεως από την γηραιά αδελφότητα της Μονής Βατοπεδίου, μέρος της συνοδείας του Γέροντος Ιωσήφ εγκαθίσταται στην Μονή για στήριξη και βοήθεια των εναπομείναντων γηραιών Βατοπεδινών Μοναχών.

Με απόφαση τότε του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1989 ολόκληρη η αδελφότητα μεταφέρεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου η οποία από ιδιόρρυθμη μετατρέπεται σε Κοινόβιο.

Τον Μάρτιο του 1990, την Κυριακή της Τυρινής γίνεται εκλογή για Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στην οποία εκλέγεται ο Ιερομόναχος Εφραίμ σε ηλικία 34 ετών, ενώ πνευματικός πατέρας όλων των αδελφών είναι ο Γέροντας Ιωσήφ.

Ακολούθως, τον Απρίλιο του 1990, την Κυριακή των Μυροφόρων, ο Ιερομόναχος Εφραίμ προχειρίζεται σε Αρχιμανδρίτη και ενθρονίζεται Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Στην ενθρόνιση παρέστησαν και ο τότε Μητροπολίτης Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Κωνσταντίνος Λούλης και ο πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέρων Θεόκλητος Διονυσιάτης.

Εμφανίσεις: 305005
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: