Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/10 12:52

presbis polonias 1

Το Άγιον Όρος επισκέπτεται σε προσκυνηματική επίσκεψη ο Πρέσβυς της Πολωνίας στην Αθήνα κ. Artur Piotr Lompart, συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο Α' της Πρεσβείας κ. Tomasz Wojciech Wiśniewski.

Χθες Πέμπτη, 22.10, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του, ο κ. Πρέσβυς επισκέφθηκε τις Ιερές Μονές Δοχειαρίου και Βατοπαιδίου, όπου και διανυκτέρευσε.

Σήμερα, Παρασκευή πρωί, επισκέφθηκε τις Καρυές, όπου έγινε δεκτός από τον Πρωτεπιστάστη Γ. Παύλο Λαυριώτη και την Ιερά Επιστασία.

Ο κ. Πρέσβυς τόνισε την σημασία που έχει για την Πολωνία το Άγιον Όρος και τις κοινές χριστιανικές αξίες της Πολωνίας με την Ελλάδα, που αποτελούν την βάση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, καθώς και την ανάγκη επιστροφές σε αυτές.

«Χωρίς αυτές τις αξίες, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός δεν θα μπορέσει να επιβιώσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πρέσβυς. 

Επίσης ο κ. Lompart αναφέρθηκε αναφέρθηκε στην σημασία της οικογένειας, υπογραμμίζοντας πως: «εάν δεν ενισχυθεί ο θεσμός της οικογένειας, η ευρωπαϊκή κοινωνία δεν θα μπορέσει να επιζήσει».

Τέλος εξέφρασε την χαρά του που είχε την δυνατότητα να επισκεφθεί το Άγιον Όρος, να προσευχηθεί, να συναναστραφεί και να συζητήσει με τους μοναχούς και να αναβαπτιστεί πνευματικά.

Ο κ. Πρέσβυς, μετά την ανταλλαγή δώρων, αναχώρησε για να επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Ιβήρων, Παντοκράτορος και Σταυρονικήτα, αφού άφησε άριστες εντυπώσεις στους πατέρες της Ιεράς Επιστασίας.

Εμφανίσεις: 302371
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: