Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/10 11:36

vatopaidi stagon 37

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης


Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε για ακόμη μια χρονιά, η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

Να αναφερθεί στον Καθολικό του Ευαγγελισμού παρέστησαν προσκυνητές, οι οποίοι έσπευσαν στο Περιβόλι της Παναγίας για να τιμήσουν τον Άγιο Ευδόκιμο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα, όπου εκεί ο Σεβασμιώατατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ευδόκιμο, καθώς και στην κυριακάτικη Ευαγγελική περικοπή.

"Ζήσαμε στιγμές απείρου πνευματικού κάλλους, τις οποίες βιώσαμε όλοι μαζί. Αυτό που νιώσαμε αυτές τις ημέρες στην Μονή Βατοπαιδίου είναι για εμάς ανεπανάληπτο" - ανέφερε στην τράπεζα ο Μητροπολίτης Σταγών.

Επίσης ο κ. Θεόκλητος μιλώντας για τον Άγιο Ευδόκιμο, ανέφερε ότι "ο Θεός ονόμασε τον δούλο του Ευδόκιμο, επειδή ευδοκίμησε στην πνευματική ζωή με την χάρη Του."

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε ότι "εμείς σήμερα γινόμαστε κοινωνοί της Χαρίτος του Αγίου Ευδοκίμου όταν προσκυνούμε τα ιερά λείψανα του, και μετέχουμε της Αυτού χάριτος".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 304963
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: