Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/12 22:00

adriotes 4

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με λαμπρότητα και αγιορειτική μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ο πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Ανδρέα στο ομώνυμο Λαυριώτικο Ιερό Κελλί στην Προβάτα του Αγίου Όρους.

Πλήθος προσκυνητών και φίλων του Ιερού Κελλιού, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, έφτασαν στην Προβάτα για να συνεορτάσουν με τους πατέρες τον Πρωτόκλητο Απόστολο του Κυρίου.

Να αναφερθεί ότι μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο γέροντας του Κελλιού Χριστόφορος, αλλά και οι πατέρες π.Χρυσόστομος και ο π. Δαμασκηνός, με άρτια οργάνωση, προσέφεραν την καθιερωμένη αγιορειτική τράπεζα σε όλους τους προσκυνητές, που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ θα παρατεθεί πλούσια τράπεζα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιερό Κελλί του Αγίου Ανδρέα, είναι ένα από τα αρχαιότερα Κελλιά του Αγίου Όρους, στο οποίο οι Ανδριώτες πατέρες διακονούν σχεδόν 30 χρόνια.

adriotes 11

adriotes 11

adriotes 11

adriotes 2

adriotes 2

adriotes 2

adriotes 8

adriotes 8

adriotes 8

adriotes 7

adriotes 8

adriotes 10

adriotes 17

adriotes 6

adriotes 18

Εμφανίσεις: 307578
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: