Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/10 13:21

pnevmatikos ktitoras 6

Άγιον Όρος | Αιμιλιος Πολυγένης 


Με τον τίτλο του πνευματικού κτήτορα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαίδιου, τιμήθηκε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό της Μονής, παρουσία Καθηγουμένων, Ιεραρχών, πολιτικών και προσκυνητών. 

Σύμφωνα με τον Καθηγούμενο Εφραίμ η εν λόγω τιμητική αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη, ήταν εντολή του μακαριστού γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού, ο οποίος είχε πει ότι ο Πάτριάρχης Βαρθολομαίος με ανδρεία χτύπησε το χέρι στο τραπέζι για να γίνει το Μοναστήρι Κοινοβιακό.

Στην συνέχεια ο Καθηγούμενος ανέγνωσε το Κτητορικό Γράμμα και τίμησε τον Πατριάρχη με τον Χρυσό Σταυρό της Αγίας Ζώνης.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του τόνισε ότι η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου είναι ένα αρχοντικό Μοναστήρι και πάντα άρρηκτα συνδεδεμένο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

“Θυμάμαι που ήρθα πριν από 30 χρόνια και η κατάσταση στη Μονή ήταν οικτρά και αθλία και τότε η Εξαρχία ετάχθη υπέρ της συνοδείας του Γέροντος Ιωσήφ, κάτι που αποδεικνύει η σημερινή εικόνα της Μονής” πρόσθεσε ο Παναγιώτατος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε τον Γέροντα Εφραίμ φιλόστοργο, δραστήριο και αφοσιωμένο στην Μητέρα Εκκλησία.

Κλείνοντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τον Γέροντα τόνισε: “Να συνεχίσετε το έργο σας, το φιλανθρωπικό και πνευματικό ώστε να συμβάλετε στο έργο της Αθωνικής Πολιτείας και της Εκκλησίας γενικότερα”.

pnevmatikos ktitoras 1

pnevmatikos ktitoras 1

pnevmatikos ktitoras 1

pnevmatikos ktitoras 1

pnevmatikos ktitoras 1

pnevmatikos ktitoras 1

pnevmatikos ktitoras 1

Εμφανίσεις: 304126
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: