Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/05 15:02

brownback gerontas

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Το Άγιον Όρος επισκέφθηκε τις ημέρες αυτές ο επικεφαλής της υπηρεσίας θεμάτων διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας των ΗΠΑ κ. Σαμιούελ Μπράουνμπακ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ πραγματοποιήσε επισκέψεις σε Μονές του Αγίου Όρους και την Ιερά Κοινότητα.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Σαμιούελ Μπράουνμπακ, είχε κατ΄ ιδιαν συνάντηση με τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.

Ο Γέροντας καλωσόρισε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Παναγιοσκέπαστη Μονή Βατοπαιδίου, τονίζοντας ότι το Άγιον Όρος είναι κατεξοχήν τόπος αγιότητος, διότι εκεί βιώνεται η αγιότητα από την στιγμή της ιδρύσεώς του ως και σήμερα".

Επίσης ο Γέροντας μιλήσε για την ιστορία της Μονής, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι "ολόκληρο το Αγιον Ορος δείχνει τον Ουρανό".

Από την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ ανέφερε ότι είναι βαθιά ευγνώμων για την συνομιλία που είχε με τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ενώ τον ευχαρίστησε για την υποδοχή και την συνάντηση.

"Θαύμασα την μοναδική ιστορία της Μονής Βατοπαιδίου, αλλά και τον ρόλο της, στην διατήρηση και αναζωογόνηση της Αθωνικής Πολιτείας, καθώς τις προσπάθειες για διατήρηση των ισχυρών δεσμών της Μονής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής" - ανέφερε ο κ. Μπράουνμπακ.

Εμφανίσεις: 302910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: