Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/03 01:47

epistasia

Αιμίλιος Πολυγένης


Την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019 το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας, μια γνώμη τεσσάρων Αντιπροσώπων του Αγίου Όρους.

Το εν λόγω υπόμνημα κατατέθηκε στα πρακτικά της Ιεράς Κοινότητας επωνύμως και με τις υπογραφές των Αντιπροσώπων, οι οποίοι αντέδρασαν σε γνώμη της Ι.Μ. Παντελεήμονος που πέρασε στα πρακτικά των Συνάξεων.

Λίγες μέρες μετά ιστοσελίδα που ασχολείται και με εκκλησιαστικά θέματα, σε δημοσιεύμα του επικαλέστηκε πληροφορίες "ανωνύμων" κύκλων της Ιεράς Κοινότητας σχετικά με την γνώμη των Αντιπροσώπων.

Το εν λόγω δημοσιεύμα ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Μονών ήταν κατά της γνώμης των τεσσάρων Αντιπροσώπων, χωρίς όμως να αναφέρει ούτε ένα όνομα Αντιπροσώπου, παρά μόνο δήθεν πληροφορίες.

Η διασπορά ανώνυμων πληροφοριών είναι γνωστό ότι προκαλέσει σύγχυση, ενώ πολλές φορές γίνεται με άνωθεν εντολές για να υπάρξει απλά αντίθετη γνώμη.

Όσοι γνωρίζουν καλά τα εκκλησιαστικά, πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι εν λόγω Αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων, Κουτλουμουσίου και Εσφιγμένου γράφουν παρόμοια γνώμη.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr δημοσιεύει σήμερα μια ακόμη γνώμη των εν λόγω Αγιορειτών, που αφορούσε τις εργασίες της "Νέας Θηβαϊδας" το 2017.

Επίσης πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Γέροντας Νικόδημος Λαυριώτης, σε επίσκεψή του στην Μόσχα, είχε εκφράσει τους εν λόγω προβληματισμούς και στον ίδιο τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.

Ας μας επιτρέψουν λοιπόν οι ανώνυμοι Αγιορείτες της Ιεράς Κοινότητας που φέρεται να διαρρέουν ανωνύμως πληροφορίες, τουλάχιστον να το κάνουν επωνύμως, όπως και οι εν λόγω Αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ

Εμφανίσεις: 302851
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: