Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/03 11:19

epistasia apoklistiko

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Σύναξη της Ιερά Κοινότητας του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 στις Καρυές.

Για ακόμη μια φορά τους Αντιπροσώπους του Αγίου Όρους, απασχόλησαν τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Ιερά Μονή Παντελεήμονος εξέφρασε την ενόχλησή της, προς την Ιερά Κοινότητα να δίνει συστατήριο σε Ιεράρχες της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας να επισκέπτονται τα μοναστήρια.

Αντιπροσώποι Ιερών Μονών διατύπωσαν τις σκέψεις τους περί του ζητήματος, ενώ υπήρξαν και οι φωνές που ζήτησαν το Άγιον Όρος να απέχει από τέτοια θέματα.

Επίσης οι Αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών, Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων, Κουτλουμουσίου και Εσφιγμένου, συνέταξαν από κοινού γνώμη σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, την οποία και κατέθεσαν στα πρακτικά.

"Το συστατήριο της ιεράς επιστασίας είναι υποχρέωση της Ιεράς Κοινότητας στην οποία διαβάζεται το σχετικό πατριαρχικό έγγραφο, απορρέει από αυτό και δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση" - αναφέρουν μεταξύ άλλων στην γνώμη τους.

Μάλιστα τονίζεται στην γνώμη των αντιπροσώπων των τεσσάρων μονών, ότι η μη χορήγησή του αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση και προσβολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στην Ιερά κοινότητα και την ενδιαφερόμενη μονή.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, εξασφάλισε αποκλειστικά την γνώμη των τεσσάρων Μονών και την φέρνει στην δημοσιότητα:

Εμφανίσεις: 309957
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: