Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/01 18:18

iera koinothta agio oros

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, Έκτακτη Συνεδρία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ασχολήθηκε με την επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος ζητούσε από τους Αγιορείτες να συμμετάσχει αντιπροσωπεία στην Ενθρόνιση του νέου Προκαθήμενου της Ουκρανίας Επιφανίου.

Αν και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα του Πατριάρχη δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr από τις 20 Μονές του Αγίου Όρους, μόνο 7 ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής στην ενθρόνιση που θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο στις 3 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση του Αγίου Όρους προκαλεί προβληματισμό στο Φανάρι καθώς οι αγιορείτες κρατούν τις ισορροπίες, και δεν έχουν αποφασίσει να κινηθούν ανοικτά προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

! Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Εμφανίσεις: 304299
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: