Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/11 14:15

panigiri xenofontos 20

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κουϊμτσίδης


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε Πανηγυρική Αγρυπνία και η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ξενοφώντος στο Άγιον Όρος.

Στην αγρυπνία και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Αλέξιο και τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Παντοκράτορος Αρχιμ. Γαβριήλ.

Να αναφερθεί ότι στην Ιερά Πανήγυρη συμμετείχε πλήθος προσκυνητών που επισκέφτηκαν τη Μονή Ξενοφώντος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Αλέξιο για την ευγενική πρόσκληση να προεξάρχει στις Ιερές Ακολουθίες.

Τέλος ο Γέροντας Αλέξιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της προσκλήσεως, ώστε να προεξάρχει στην Ιερά Πανήγυρη, ενώ καλωσόρισε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της «Δύναμη Ελληνισμού» Δημήτρη Καμμένο και Παναγιώτη Μπαλτάκο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 304136
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: