Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/11 21:37

athoniada ekdromi 8

Φωτορεπορτάζ | Νικόλαος Κουιμτσίδης


Σήμερα, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή σε δύο Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.

Πρώτος προορισμός η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό) όπου εκεί δόθηκε η ευλογία στους μαθητές, απο τους πατέρες, να προσκυνήσουν την εφέστια εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος στο Καθολικό της Μονής, τα ιερά λείψανα και το παρεκκλήσι της Αγίας Σκέπης.

Στη συνέχεια μετά από μικρή ξενάγηση στην τράπεζα και στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής, οι μαθητές κατευθύνθηκαν μετά από μια πεζοπορία μέσω του μονοπατιού στην Ιερά Μονή του Οσίου Ξενοφώντος.

Εκεί οι πατέρες καλοδέχθηκαν τους ιεροσπουδαστές με την συνοδεία των καθηγητών και του διευθυντή κ. Δημητρίου Δημάκη, παραθέτοντάς τους πλούσιο γεύμα στην τράπεζα της Ιεράς Μονής.

Αμέσως μετά οδηγήθηκαν στο Καθολικό της Μονής όπου προσκύνησαν τις ιερές εικόνες του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας της Οδηγητρίας.

Ακόμη μετά από μια μικρή ξενάγηση, οδηγήθηκαν στο νέο Συνοδικό της Μονής, όπου εκεί ο Καθηγουμενος της Μονής Γέροντας Αλέξιος, απηύθυνε λόγο ευεργετικό προς τους μαθητές αφού εξήρε πρώτα το έργο της Ακαδημίας.

Στο τέλος ο διευθυντής ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για την αβραμιαία φιλοξενία, ενώ από την πλευρά του ο Καθηγουμενος. κατά το αγιορειτικό τυπικό έδωσε την ευλογία του μαζί με ένα δώρο προς ανάμνηση της εκδρομής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 304257
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: