Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/05 20:55

paisious 5

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Εκδήλωση για την προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ "Στα βήματα του Αγίου Παϊσιου" πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 7 Μαϊου στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα.

Την εκδήλωση άνοιξε με ύμνους από την Ακολουθία του Αγίου Παϊσίου, η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Κωνσταντίνου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Έχω την ιδιαίτερη ευλογία να εκπροσωπώ τον Μακαριώτατο και να μεταφέρω τα συγχαρητήρια για τις εκδηλώσεις αυτές της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, για την οποία αξίζει έπαινος στη Μονή για το φιλανθρωπικό της έργο αλλά και για ότι κάνει."

"Ο Άγιος Παϊσιος ήταν στην χειροτονία μου σε πρεσβύτερο στο Σινά" - τόνισε φανερά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός και Διευθυντή της Πεμπτουσία κ. Νίκος Γκουράρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ του Αγίου Παϊσιου.

Λίγο πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ τον λόγο έλαβε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: "Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευλογία ότι είμαστε εδώ σήμερα, και προβάλουμε αυτό το ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Παϊσιο".

Σε άλλο σημείο ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε σε σημεία από την ζωή του Αγίου Παϊσιου, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: ''Ο Άγιος Παϊσιος κατοίκησε στις καρδιές όλων των Ορθοδόξων''.

Στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή του Ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Παϊσιο, από την γέννησή του μέχρι και την κοίμησή του.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από την Καππαδοκία, την γενέτειρα του Αγίου Παϊσίου, με τον άρχοντα μαϊστορα της Μ.τ.Χ.Ε. Γρηγόριο Νταραβάνογλου.

paisious 1

paisious 1

paisious 1

paisious 1

paisious 1

Εμφανίσεις: 305700
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: