Γράφτηκε από τον/την ΑΠΕ-ΜΠΕ. 15/03 15:55

agion oros 1

Τα εννέα θεμελιώδη μαθήματα ζωής που έλαβε κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στο Άγιο Όρος, περιγράφει ο δημοσιογράφος Κίριλ Σιντόροφ, σε δεκασέλιδο αφιέρωμα στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού Vokrug Sveta, του μεγαλύτερου Ρωσικού τουριστικού περιοδικού, με σχεδόν 3,5 εκατομμύρια αναγνώστες και κοινό που συνολικά ανέρχεται σε 7,7 εκατομμύρια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα.

Ο δημοσιογράφος, μαζί με τον φωτογράφο Κονσταντίν Τσαλάμποφ, παρέμειναν τέσσερις ημέρες στη Μονή Ξενοφώντος, όπου παρακολούθησαν διακριτικά τον μοναχικό βίο, αλλά και συμμετείχαν σε λειτουργίες, γευμάτιζαν με τους μοναχούς και βοηθούσαν στις καθημερινές τους εργασίες.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους πνευματικά ζητήματα, αλλά και θέματα καθημερινότητας που τους απασχολούσαν και να αντλήσουν αξέχαστες εμπειρίες και εννέα πολύτιμα μαθήματα, τα οποία ο Ρώσος δημοσιογράφος περιγράφει σε αντίστοιχα κεφάλαια στο αφιέρωμά του.

Παρότι γραμμένο λιτά και σε ύφος ταξιδιωτικού οδοιπορικού το άρθρο αποπνέει σεβασμό προς τον μοναχικό βίο και εστιάζει στην πνευματική ανάταση με την οποία αποχωρεί ο επισκέπτης από το Άγιο Όρος, καταλήγοντας με τα λόγια του δημοσιογράφου ότι μετά από αυτή την εμπειρία «πήρε κάποια σημαντικά μαθήματα ζωής και απέκτησε πίστη...στους ανθρώπους».

Εμφανίσεις: 304142
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: