Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/03 23:33

polydroso 75

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, μουσική εκδήλωση των Μικτών χορωδιών με ύμνους, κατανυκτικά τραγούδια και Θρήνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου και τον Προϊστάμενο του Ναού π. Λάμπρο Ανδρεάκη.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συμμετείχαν οι εξαιρετικές μικτές χορωδίες του Δήμου Βριλησσίων υπό τη διεύθυνση της κ. Γρηγορίας Δέδε, των Επιστημόνων Φιλοθέης υπό τη διεύθυνση του κ. Θωμά Λουζιώτη και του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου «Ελληνορθόδοξη Παράδοση» υπό τη διεύθυνση του π. Λάμπρου Ανδρεάκη.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ.Ιωαννα Ιακωβίδη, συνεργάτιδα του συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και προλόγισαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Λάμπρος Ανδρεάκης, ο Πρόεδρος του συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γεώργιος Κουράσης.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός επίτροπος Χαλανδρίου π. Χρήστος Βαρδαξής, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου για καλό Πάσχα και καλή και ευλογημένη Ανάσταση. Συνεχαρη τον προϊστάμενο του Ναού π. Λάμπρο για την προσφορά του στην Βυζαντινή μουσική και υμνολογία μέσω των εκδηλωσεων του Ιερού Ναού.

Την συναυλία ξεκίνησε η χορωδία Δήμου Βριλησσίων, ακουλούθησε η Χορωδία Επιστημών Φιλοθέης και τελειώσε με την χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου «Ελληνορθόδοξη Παράδοση».

Η εκδήλωση έκλεισε με το Δοξαστικό των Βαϊων υπό τη διεύθυνση του Άρχοντα Πρωτοψάλτη Δημήτριο Παπαγεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του πρώην Δημάρχου Πεύκης κ. Παύλου Καμάρα καθλως και του πρώην Δημάρχου Βριλησσίων κ. Κώστα Ιωαννίδη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 305722
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: