Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017

dalmatias nikodimos 5

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 1 Οκτωβρίου η χειροτονία του Επισκόπου Δαλματίας κ. Νικοδήμου στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σίμπενικ της Κροατίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, και συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Σερβίας.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο Επίσκοπος Δαλαματίας κ. Νικόδημος ευχαρίστησε τον Θεό, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας και την οικογένειά του για την πίστη και την ευσέβεια που του δίδαξαν.

''Για μένα, το μόνο κριτήριο είναι η μαρτυρία του Λόγου του Θεού και τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: ''εγενόμην τοις ασθενέσιν ως ασθενής, ίνα τους ασθενείς κερδήσω. τοις πάσι γέγονα τα πάντα, ίνα πάντως τινάς σώσω'' (Α' προς Κορ. 9, 22). Ολοι αξίζουν να ακούσουν το Λόγο του Θεού, είτε Σέρβοι είτε Κροάτες'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Δαλματίας κ. Νικόδημος.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης Ειρηναίος απευθυνόμενος προς τον νέο Επίσκοπο Δαλματίας μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Αγαπητέ αδελφέ έρχεστε σε μία αρχαία και δοξασμένη επισκοπή η οποία στην εποχή μας, δυστυχώς, υπέφερε πολλά. Ο στόχος σας είναι πολύ σπουδαίος, να ενώσετε το ποίμνιο του Θεού και να ανανεώσετε την πνευματική ζωή, οικοδομώντας ένα καλύτερο μέλλον''.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην χειροτονία παρέστησαν οι αρχές του τόπου, εκπρόσωποι της Κροατικής κυβέρνησης, πολιτιστικά σωματεία, εκπρόσωποι της πολιτιστικής και δημόσιας ζωής της Κροατίας και της Σερβίας.

dalmatias nikodimos 1

dalmatias nikodimos 1

dsc 0688

dalmatias nikodimos 1

dalmatias nikodimos 1

dsc 0907

dsc 0907

dsc 0907

dalmatias nikodimos 1

Εμφανίσεις: 302827
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: