Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016

serbvias hilandari-1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Στο Άγιον Όρος έφτασε σήμερα, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, ο οποίος το επισκέπτεται για δεύτερη φορά.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος έφτασε στο Περιβόλι της Παναγίας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, ώστε να προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Να αναφερθεί ότι τον Πατριάρχη Σερβίας συνοδεύει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σουμαδίας κ. Ιωάννης, ο Υπουργός Παιδείας κ. Μλάντεν Σάρσεβιτ, πρώην Υπουργοί, βουλευτές και καθηγητές.

Τον Πατριάρχη Ειρηναίο υποδέχθηκε στην είσοδο της Μονής ο Καθηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιος, πατέρες της Μονής και πλήθος προσκυνητών.

Στη συνέχεια στο Καθολικό της Μονής τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία, και αμέσως μετά το Πατριάρχη προσφώνησε ο Καθηγούμενος Μεθόδιος.

"Όταν η καρδιά μιλάει τα λόγια είναι περιττά, αυτό νιώθουμε και εμείς Μακαριώτατε που βρίσκεστε σήμερα στη Μονή Χιλανδαρίου" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιμ. Μεθόδιος.

Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος ανέφερε: "Μακαριώτατε, στεκόμαστε ενώπιον της εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας και προσευχόμαστε να σας δίνει δύναμη και φώτιση, για το καλό της Ορθοδόξου Σερβικής Εκκλησίας."

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ειρηναίος, ανέφερε ότι είναι μεγάλη ευλογία που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, και να πατήσει στα ιερά χώματα που περπάτησαν άγιοι της εποχής μας.

"Να παρακαλέσουμε την Παναγία να προστατεύει το Άγιον Όρος, το έθνος μας και το σύνολο των Ορθοδόξων Χριστιανών, στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε" πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας.

Τέλος στο συνοδικό της Μονής ακολούθησε αγιορείτικο παραδοσιακό κέρασμα, όπου και εκεί ο Πατριάρχης προέτρεψε τους πατέρες να φυλάττουν την παράδοση του Αγίου Όρους.

serbvias hilandari-3

serbvias hilandari-4

serbvias hilandari-2

Εμφανίσεις: 304844
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: