Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

pristina-1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με συνοδεία της δημοτικής αστυνομίας της λεγόμενης "Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου" επισκέφθηκε ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος, τον βεβηλωμένο Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού στην Πρίστινα.

Να αναφερθεί ότι ο ναός σήμερα έχει επανειλημμένα μετατραπεί σε δημόσιες τουαλέτες, σκουπιδότοπο η καταφύγιο τοξικομανών.

Ο Επίσκοπος Θεοδόσιος φανερά συγκλονισμένος από το θέαμα του εγκαταλελημένου ναού, ζήτησε από την συνοδεία του να καθαρίσουν τα σκουπίδια και τα περιτώματα.

Αμέσως στο σημείο έφτασαν ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες απαίτησαν να σταματήσουν εργασίες καθαριότητας του χώρου, κάτι που δεν έκαναν όταν οι Αλβανοί έκαιγαν και ανατίναζαν τον Ναό.

Σε ερώτηση του Επισκόπου γιατί να σταματήσουν την καθαριότητα του ιερού χώρου, οι αστυνομία απάντησε πως έφτασαν εκεί μετά από αίτημα των πολιτών.

Ο ημιτελής Καθεδρικός Ναό του Σωτήρος στην Πρίστινα τα τελευταία 17 χρόνια έχει δεχθεί δεκάδες επιθέσεις, όπου οι δράστες ποτέ δεν έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.

Ο Καθεδρικός ναός βρίσκεται από το 1999 σε ημιτελή κατάσταση και είναι συνεχώς εκτεθειμένος σε επιθέσεις και βεβήλωση από ιερόσυλους Αλβανούς.

Η ολοκλήρωση του ναού σταμάτησε μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών και την αναχώρηση του μεγαλύτερου μέρους του σερβικού πληθυσμού της πόλης.

pristina-2

pristina-3

Εμφανίσεις: 301777
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: